31 December 2004

Paihia (31/12, 16:58)

We zijn er! Na 2,5 week omzwervingen door Nieuw Zeeland, zijn we dan nu toch echt in Paihia. Om dus Oud en Nieuw te vieren. En ja, dat gaat op het strand gebeuren. Of tenminste, in de buurt van het strand, omdat er een liquorban van kracht is. Dat betekent dat er vanaf 6 uur vanavond tot 6 uur morgenochtend je niet op straat mag worden gevonden met een blik of fles drank in je klauwtjes. Anders ben je zogezegd het snotje.
We zijn gisteren van Tairua naar Whangarei gereden. Een helse tocht met ver-schrik-ke-lijk weer. We hebben werkelijk 5 uur door de stromende regen gereden. Ook door de bergen en over de drukke snelwegen van Auckland waar het vooroordeel wederom werd bevestigd: Kiwi’s kunnen niet rijden en weten al helemaal niet wat een inhaalmaneuvre is. Jij rijdt 100 en een Kiwi wil je inhalen met 102..tja…Verder hebben we twee ongelukken onderweg gezien: een mislukte bocht in de berg en een mislukte inhaalmaneuvre.

In Whangarei zaten we in de Bunkdown Lodge. Een erg relaxed hostel met een aardige eigenaar die origineel Nederlands is (Soestdijk en Wassenaar, dus poen) maar in 1959 naar NZ is vertrokken. In het hostel hebben we een avondje zitten praten met wat Engelsen en Nieuwzeelanders over verschillende steden, reizen, werken en over de situatie in Nederland sinds de moord op Theo van Gogh. Met name dat laatste schokte de groep behoorlijk, omdat ze voor het eerst de achtergronden van het verhaal hoorden.
Vandaag zijn we rustig naar Paihia gereden. Het is nu een stralende dag en we hebben zojuist aan het strand wat gegeten en gedronken. We zitten in een te gek hostel in een mooie tweepersoonkamer met uitzicht op de baai. Top! We hebben dan ook maar besloten om hier tot 4 januari te blijven en wat uit te rusten van al het reizen.
Vanavond (nou ja, over een paar uur) barst hier het Oudjaarsfeest los. Het originele plan was om naar een concert in Haruru Falls te gaan met een aantal Nieuwzeelandse bands op het podium. Maar de berichten zijn niet optimistisch. De politie heeft het aantal kaarten al gehalveerd en geruchten gaan dat ze het so wie so platgooien vanwege onvoldoende security. Onzin, volgens de organisatoren, maar goed, we zien wel. Wij blijven in Paihia in een bar en vieren Oud en Nieuw als jullie net je eerste oliebol en glas champagne naar binnen werken :)
Nog even over de tsunami ramp in Azie. Jullie zullen al wel hebben begrepen dat wij buiten schot zijn gebleven, maar de schrik zat er wel even goed in. Vooral omdat anderhalve week geleden een vergelijkbare aardbeving zo’n 1000 km ten zuiden van NZ heeft plaatsgevonden. We hebben wat mensen gesproken die plannen hebben om naar Thailand en de Malediven te gaan. Die plannen staan nu ook op losse schroeven. Wij zijn gelukkig ongedeerd en we gaan er van uit dat ook de terugreis voorspoedig zal lopen.

Dus! Vanuit een zonovergoten Paihia wensen we jullie alvast een geweldig en gelukkig 2005. Hopelijk wordt het net zo geweldig als onze reis en net zo gelukkig als wij met z’n tweeen nu zijn. Voor ons gaat het in elk geval wel lukken!

Tot in 2005! Wij gaan een cocktail op het strand drinken :)

04:54 - Al twee reacties - - Bookmark deze post